Зниження ваги знаходиться в залежності від смакових рецепторів

218

В принципі в цьому відкритті немає нічого нового, це все вже давно вивчено, але вченим з Дікінского університету вдалося з’ясувати деякі аспекти даного явища та розробити методику для більш ефективного зниження і закріплення нормальної ваги. Як відомо людина розпізнає солодке, солоне, кисле, гірке, а також смак білкових продуктів (розумом) і смак жирів. Ось з кількістю рецепторів і, відповідно, здатністю розпізнавати жири в їжі у багатьох людей проблема, і саме ці люди стрімко набирають вагу. В ході поставленого експерименту (в ньому взяли участь 53 особи з надмірною вагою) протягом шести тижнів випробовувані перебували на дієті. Одній групі контролювали саме кількість надходить жиру, а у другій групі контролювали порції продукту, але калорійність була однакова. Після закінчення терміну випробування і контрольного зважування було з’ясовано, що в середньому учасники експерименту скинули однакову вагу (2,9 і 2,7% від початкової маси), але от вміння розпізнавати жири в їжі у першої групи стало набагато більш розвиненим і це дає надію, що ці люди будуть свідомо уникати вживання їжі, багатої жирами, а значить, навчаться не тільки збивати вагу, але і підтримувати його оптимальне значення.