Знання правил етикету допоможуть людям схуднути

158

Застільний етикет придумали аж ніяк не для того, щоб хизуватися цими знаннями в ресторанах. У будь-якій ситуації – і вдома, і в публічному місці – правила етикету дозволяють зберігати ідеальну фігуру.

Ходіть в гості на ситий шлунок

Не обов’язково об’їдатися, перш ніж відправиться в гості. Але непогано буде перекусити перед виходом за 10-15 хвилин. Це знижує калорійність раціону як мінімум на 15-25%.

Ріжте продукт, а не кусайте

Використовуйте ніж і виделку, щоб відрізати невеликі шматочки, а не кусати продукти. Будь це м’ясо, фрукт або пиріжки. Так ви уповільнює процес поглинання їжі.

Красиво сервірують стіл

При сервіровці столу використовуйте краще посуд в синіх і блакитних відтінках. Вчені давно встановили, що ці кольори пригнічують апетит. А ось білі, червоні, жовті та оранжеві тони навпаки пробуджують апетит.

Заповнюйте тарілки, як в ресторані

Ваша трапеза повинна бути максимально близькою до того, як подають страви в ресторанах. Будь то сніданок, обід, вечерю для домочадців, або ж для запрошених гостей. Заповнюйте тарілки, красиво розкладаючи їжу. Справа в тому, що в такому випадку ви смакуєте кожен шматочок різною за структурою і смаку їжі, насичуючись в рази швидше. А значить, знижуєте калорійність з’їденого.

Використовуйте вилку правильно

В продовження теми про те, що потрібно різати їжу, а не кусати, нагадаємо, що мистецтво володіння вилкою не менш важливо. В давні часи на столах не було цих їдалень приладів, а люди їли руками. Але з їх появою трапеза ускладнилася і збільшилася часу.