Зелений чай не сумісний з прийомом препаратів багатих залізом

228

Відомо, що чай має яскраво виражені антиоксидантні властивості. Вживання цього продукту дуже благотворно впливає на стан здоров’я людини. Тим не менш, вченим вдалося помітити один вельми делікатний нюанс. Справа в тому, що зелений чай практично повністю втрачає свої корисні властивості в разі прийому людиною різного роду препаратів збагачених залізом. В цьому випадку всі корисні властивості антиоксидантів втрачаються, оскільки залізо зв’язується з ними. Більш того, експерименти, проведені на мишах, показали, що в цьому випадку цілком ймовірним є розвиток запалення кишечника. Відбувається це із-за того, що один з головних компонентів зеленого чаю галлат епігаллокатехін, зв’язавшись з залізом, починає втрачати здатність затормаживать роботу мієлопероксидази, ферменту виділяється білими кров’яними клітинами і є одним з головних при запальному процесі.