Якість харчування впливає на статевий розвиток у дівчаток

119

Вчені з Мічигану провели дослідження щодо структури якості харчування дівчаток підліткового віку, і зв’язали його зі строками статевого дозрівання. У поле зору вчених потрапили 456 дівчаток від п’яти до дванадцяти років. Спостереження вченими проводилися протягом шести років. Вчені уважно проаналізували раціон дівчаток на наявність в ньому червоного м’яса, а також жирної риби. Було з’ясовано, що часте вживання червоного м’яса (починаючи з 4-х разів на тиждень до 2-х разів протягом дня) призводило до того, що перша менструація у дівчаток відбувалася у віці 12 років 3 місяців. У тому випадку, коли червоне м’ясо було рідкісним в раціоні дівчинки (раз в тиждень), то менструація наступала в 12 років і 8 місяців. При вживанні великої кількості риби, менструації починалися в 12 років і 6 місяців. Вченим поки незрозуміло чим саме викликані такі відмінності, можливо наявністю самого червоного м’яса або ж вплив роблять продукти його метаболізму, однак закликають споживати цей продукт помірно.