Які запліснявілі продукти можна їсти, уточнюють експерти

244

Яку їжу з цвіллю можна вживати, не турбуючись про наслідки, з’ясували вчені.

Какие заплесневелые продукты можно есть, уточняют эксперты

Кожна людина хоч раз у житті з’їдав продукт, покритий цвіллю. Може це був шматочок сиру, завалявшийся в кутку холодильника, або останній кусень хліба. А ви коли-небудь задавалися питанням, чи можна їсти хліб з цвіллю?

Фахівці з Міністерства сільського господарства Сполучених Штатів Америки вирішили раз і назавжди поставити крапку в цьому питанні і з’ясувати, які зіпсовані продукти безпечні для здоров’я.

За результатами досліджень, вчені виявили, що, наприклад сир Чеддер, покрилися цвіллю, їсти можна. Достатньо лише обрізати запліснявілий ділянку. Цей сир твердий, так що можна бути впевненим у тому, що суперечки не поширилися по всьому продукту. Але це стосується тільки твердих сирів. Козячий сир, наприклад, варто викинути.

Запліснявілий хліб фахівці радять викидати не замислюючись. Так як хліб має пористу структуру, то цвіль і її спори повністю його вражають, навіть якщо це і не помітно людині.

Що стосується твердих овочів і фруктів, то можна обрізати уражену ділянку і сміливо з’їдати продукт. Ця рекомендація відноситься тільки до твердої їжі, такої як яблуко або морквина. Але якщо подпортились м’які овочі або фрукти, наприклад персик або гарбуз, то слід викинути їх. Хоча деякі вважають, що, як і у випадку з твердими овочами і фруктами, можна просто обрізати цвіль і з’їсти. Але це досить спірне питання.

Між іншим, нещодавно вчені зі Сполучених Штатів Америки провели експеримент, в якому з’ясували, що вживання груші допомагає схуднути людям з надмірною вагою.