Як приготувати найкращу каву? Вчені створили математичну модель.

127

Ірландські вчені розповіли про те, як змогли з допомогою математики приготувати ідеальний кави.

Як відомо, кава – найпопулярніший в світі напій. Щодня випивається близько 2 млрд чашок кави. Існує величезна кількість способів його приготування, деякі доступні всім, інші здатні виконати тільки професійні бариста. Вчені з Лимерикского університету теж вирішили взяти участь у процесі і вивели математичну модель для приготування ідеального кави.

Щоб отримати звичний нам напій, для початку йде збірка, обсмажування і подальший подрібнення насіння. Далі подрібнене насіння потрібно прокип’ятити у воді, завдяки чому витягуються розчинні частинки, які і надають кави гіркий смак.

Вчені допомогою математичного модулювання з’ясували, що розмір зерен безпосередньо впливає на смак кави. Великі гранули привносять в напій специфічний димний смак, а дрібний помел робить каву більш гірким. Вся справа в площі поверхні окремих частинок в процесі заварювання.

За словами фахівців, дана математична модель буде використана на практиці, що дозволить в подальшому насолодитися ідеально приготованим кави.

Дізнайтеся також про те, що медики думають про вплив кофеїну на організм людини.