Як повернути память: допоможе морквина!

135

Когнітивні функції, інакше кажучи, здатність тверезо мислити і пам’ятати всі події, що є найбільш важливими для психологічного здоров’я людини. Тому відновлення пам’яті приділяють чимало уваги. Зокрема, нещодавно вчені з’ясували, які продукти допоможуть повернуть колишню пам’ять.

Відзначається, що секрет криється в з’єднаннях, які надають продуктам яскравий колір. Саме такі відтінки їжі позитивно впливають на головний мозок людини. В першу чергу, мова йде про каротиноїди.

Щоб прийти до такого висновку, вченим з Університету Джорджії довелося провести ряд експериментів. У ньому взяли участь кілька десятків людей у віці від 65 до 86 років. Тобто це добровольці, які знаходяться в тому віці, коли найбільш часто зустрічаються проблеми з пам’яттю. Кожен з них виконував ряд завдань різної складності, а фахівці фіксували результати.

Згідно з даними дослідження, людям з підвищеною концентрацією лютеїну і зеаксантину не потрібно особливо напружувати мозок для виконання завдання. Тобто у них було задіяно не так багато ресурсів мозку, про що свідчила нейронна активність.

А от люди з більш низькою концентрацією покладалися на різні частини головного мозку, але показували більш високу активність мозкової діяльності.

Зазначимо, що каротиноїди містяться в моркві, а також у капусті кале і солодкій картоплі. Так що якщо ви хочете завжди залишатися в здоровій пам’яті, вживайте якомога більше цих продуктів.