Визначено механізм позбавлення від переїдання

125

Вчені вважають, що для багатьох людей встояти від переїдання просто фізично не можливо, оскільки виною цьому дисбаланс і неправильна робота гормональної системи. Як вже добре відомо, за харчове поведінка відповідають два гормон грелін – викликає апетит і лептин – відповідає за відчуття ситості. Спочатку передбачалося, що причиною переїдання є низький рівень лептину. Але це зовсім не так, стверджують вчені. Причиною переїдання є так званий «молекулярний тумблер», регулює активність лептину. Ось він і дає збій. В результаті, організм просто потребує постійних калорій, а доступні вони, найчастіше у вигляді солодких і жирних страв. На щастя вченим вдалося знайти спосіб «включити» тумблер. Цю роль виконує ензим гистондеацетилаза 5 (HDAC5). Вчені виявили, що цей ензим може змінювати чутливість лептину і таким чином змінювати харчову поведінку людини, а значить і змінювати його вагу.