Вченими знайдений гормон контролює тягу до солодкого

117

У печінці людини і тварин вченими виявлено гормон отримав назву FGF21. За словами вчених, цей гормон змушує людину або тварину відмовлятися від солодкої їжі. В експерименті з тваринами ( це були лабораторні миші) при введенні гормону FGF21. Миші вживали в 1 з разів менше солодких продуктів при одному і тому ж раціоні. Як вважають вчені, цей гормон посилено починає синтезуватися тільки у зрілому віці, коли у людини з’являється тяга до «сильним» смакам. Адже в дитинстві практично нікому не подобаються оливки, анчоуси чи пекучі приправи. Вченим навіть вдалося нарахувати 20 продуктів смак яких проявляється лише після 22 років. За гіпотезою вчених це свого роду відповідь на скорочення кількості смакових рецепторів. Як відомо у новонародженого близько 30 000 смакових рецепторів, в той час як у дорослої людини близько третини від цього числа.