Вченим вдалося зясувати роль міді в ліпідному обміні

134

У Каліфорнійському університеті вченим вдалося відкрити завісу на роль міді в процесі обмінів ліпідів в організмі. Звичайно, вчені давно знали, що мідь дуже важливий мікроелемент, але те, що мідь настільки важлива в ліпідному обміні, не підозрював ніхто. Якщо говорити просто, то чим більше міді, тим краще відбувається розщеплення жирів. Добова норма міді для людини дорівнює 700 микрограммам. Отримати цей мікроелемент можна вживаючи в їжу устриць та інших молюсків, а також ракоподібних. Багато міді міститься в зелених листових овочах, різних бобах, різноманітних горіхах і насінні. Тим не менш, вчені радять не сильно зловживати надмірним вживанням продуктів, що містять мідь, оскільки в цьому випадку може бути порушений баланс такого важливого мікроелемента, як цинк.