Експерти рекомендують частіше їсти гострі приправи, зокрема, перець чилі. В результаті досліджень було доведено їх позитивний вплив у профілактиці раку і ожиріння.
Американські вчені з Гарварду дізналися, що гострі приправи, особливо перець чилі, допомагають у профілактиці ожиріння та онкологічних захворювань. Дослідники протягом семи років проводили експеримент за участю приблизно 500 тисяч жителів Китаю.
Частина випробовуваних регулярно додавали в їжу гострі приправи. Респонденти, які їли їжу «з вогником» не менше трьох разів на тиждень, змогли знизити ризик передчасної смерті на 14%. Спеції прискорюють метаболізм, а це відіграє велику роль у профілактиці ожиріння і раку.
Крім того, різні гострі приправи допомагають боротися і запобігати безліч інших захворювань. Наприклад, в перці чилі у великій кількості міститься капсаїцин. Ця речовина здатна знімати больові відчуття. Кайенский перець допомагає боротися з нетравленням, але вживати його потрібно в малих кількостях. Карі допоможе у профілактиці хвороб серця, а також при діабеті.
Дослідники впевнені, що їхнє відкриття вплине на рекомендації, які дієтологи видають своїм пацієнтам.
Нещодавно стало відомо, що вживання в їжу помідорів допомагає запобігти фотостаріння і навіть рак шкіри.
До речі, раніше вчені назвали 10 продуктів, які ефективно борються з ознаками старіння.