Вчені: вино і шоколад допоможуть впоратися із зайвою вагою

148

Британські вчені з’ясували, що червоне вино і шоколад допомагають залишатися стрункими, завдяки корисним бактеріям.

Вчені з Лондонського королівського коледжу після тривалого спостереження за двома близнюками прийшли до висновку, що шоколад і червоне вино допомагають зберегти фігуру. Один з випробуваних все життя боровся із зайвою вагою, а його брат був струнким, хоча не докладає для цього зусиль. Експерти прийшли до висновку, що секрет виявився в мікрофлорі кишечника.

У шлунково-кишковому тракті живуть мільйони бактерій, які допомагають перетравлювати їжу і засвоювати корисні речовини. Так відбувається до тих пір, поки корисних бактерій більше, ніж шкідливих. У шоколаді та вино, що любить стрункий учасник експерименту, містяться поліфеноли. Це природні антиоксиданти, які захищають судини, «знежирюють» їжу, допомагають при артриті, діабеті і зменшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера. Крім того, поліфеноли допомагають корисним кишковим бактеріям справлятися з їх завданням.

Варто відзначити, що сподіватися тільки на шоколад і вино не правильно. Поліфеноли у великій кількості містяться в зеленому чаї, пряних травах, виноград, полуниці, малині та яблуках.

До речі, вчені і раніше займалися розгадкою так званого «французького парадоксу». Французька кухня багата жирною їжею, яка підвищує кількість холестерину в організмі. Тому повинен спостерігатися зростання відповідних захворювань, але цього не відбувається тому, що французи запивають їжу вином.

Раніше вчені повідомляли, що червоне вино і шоколад є причинами мігрені.