Вчені: риба небезпечна для здоровя

151

Біологи з’ясували, що риба не така корисна, як прийнято вважати. І винні в цьому люди.

Американські вчені опублікували в журналі Science Advancе дослідження, яке може повністю змінити уявлення про одному з найпопулярніших продуктів – риби.

Дослідники з Скриппсовского океанографічного інституту вважають, що вживати рибу стає все небезпечніше. Справа в тому, що із-за забруднення водойм безліч шкідливих речовин потрапляють у риб, а потім – у людини.

Мова йде про стійких органічних забруднювачів, які можуть накопичуватися в м’язовій тканині риб. Після вживання такої риби в їжу, речовини потрапляють в організм людини і послаблюють його роботу імунітету. Такі речовини, зокрема, потрапляють у воду з нафтохімічних підприємств.

У желтоперых тунцах були виявлені відразу три види небезпечних речовин. Біологи відзначають, що ці риби – далеко не єдиний вид, який накопичує в своєму тілі токсини. Також дослідники побоюються, що із-за забруднення навколишнього середовища небезпечні речовини можуть також бути в м’ясі і молочних продуктах.

Згідно з даними інших дослідників, регулярне вживання морепродуктів допомагає продовжити життя.

До речі, раніше вчені з’ясували, яким чином можна майже на 50% знизити рівень жиру в печінці, що дозволяє боротися з жировою хворобою. Стан печінки за допомогою дієти помітно поліпшується всього за півтора місяці.