Вчені попередили про дефіцит шоколаду

131

Із-за посухи і хвороб какао-дерев шоколад може стати дефіцитним товаром.

Аналітики повідомили, що людству загрожує дефіцит шоколаду. Більшість какао-бобів ростуть на території Латинської Америки і Африки. В останні кілька років в Латинській Америці стояла посушлива погода, це призвело до того, що дерева гинули, давали мало врожаю і хворіли. В Африці теж зіткнулися з посушливими сезонами, але там поки не реєструються хвороби і загибель дерев.

Ця ситуація вплинула на доставку какао-бобів виробникам шоколаду. Зараз попит на цей продукт не падає, але ціни на шоколад ростуть. Вчені вважають, що першими брак шоколаду відчують люди, що страждають серцево-судинними захворюваннями, яким рекомендується їсти 63 грами цього десерту в тиждень. Регулярне вживання шоколаду дозволяє знизити ризик ускладнень у сердечників на 40%.

Медики деякий час назад довели, що всього пара шматочків темного шоколаду в день помітно покращують стан здоров’я людини. Близько 35 г горьконнр шоколаду в день протягом двох тижнів знижує рівень гормонів стресу в крові. Крім того, шоколад допомагає швидко підняти рівень серотоніну і підвищує статевий потяг.

Зараз латино-американські фахівці шукають спосіб вилікувати дерева, щоб не допустити дефіциту улюбленого всіма ласощі. Раніше вчені повідомляли, що червоне вино і шоколад є причинами мігрені. А ще ці продукти допомагають зберегти фігуру стрункою і містять природні антиоксиданти.