Вчені дізналися, яка їжа найпоживніша

165

Виявилося, що справа не в самих продуктах і навіть не в калорійності, а в тому, які поживні речовини містяться в тому, що ви їсте.

Вчені з Університету Вільяма Патерсона вирішили з’ясувати, чому після вживання деяких страв або продуктів людина тривалий час відчуває себе ситим, а інша їжа «зникає безслідно». Виявилося, що справа не в якихось конкретних продуктах і навіть не в їх калорійності. Секрет виявився у вмісті поживних речовин, ніж у вашій їжі більше корисних для організму речовин, тим довше ви будете почувати себе ситим.

Дослідники виділили ряд речовин, якими повинен бути багатий раціон, щоб ми не їли зайвого з-за почуття голоду. Важливо вживати клітковину. Вона у великій кількості міститься у фруктах і овочах. Клітковина допомагає травленню і засвоюється досить довго, що дозволяє не відчувати почуття голоду. Також важливо отримувати достатню кількість білків.

З мікроелементів вчені особливо виділили калій, кальцій, залізо, цинк, вітаміни A, B6, B12, C, D, E і K.

Медики раніше з’ясували, що дієта з високим вмістом білка всього за шість тижнів допоможе знизити рівень жиру в печінці майже на 50%. До речі, згідно з даними американських учених, високобілковий раціон може підвищувати ризик розвитку серцевої недостатності, особливо, якщо складається в основному з м’яса.