Вчені дізналися, яка небезпека криється в холодильнику

132

Дослідники ретельно вивчили кожен сантиметр в холодильнику і з’ясували, що він зберігає не лише наші продукти.

Учені з Великобританії з’ясували, як зробити свій холодильник більш безпечним. Дослідники ретельно вивчили «мешканців» звичайних домашніх холодильників. Виявилося, що найбільше бактерій живе у відділеннях для овочів і салату – близько 8000 на кожен квадратний сантиметр. Це в 750 разів більше, ніж допустимий рівень забруднення за європейськими нормативами. За стандартом на поверхнях, які контактують з їжею, повинна бути не більше десяти бактерій на кожен сантиметр.

Як з’ясували вчені, також небезпека полягає в тому, що в холодильнику, особливо в ящику для овочів і фруктів, можуть жити безліч небезпечних бактерій, наприклад, кишкова паличка і сальмонела.

Дослідники вважають, що найкраще не перевантажувати холодильник продуктами. Тобто, не купувати багато зайвого і не робити запасів на тривалий час. Справа в тому, що деякі продукти, які здаються вам цілком нормальними і не протухлими, дуже швидко стають «домівкою» для багатьох бактерій. Зокрема, лістерія може з’явитися в втрачений через сирі, вчорашньому салаті і подтаявшем морозиві. Овочі рекомендується мити не тільки перед вживанням, але і перед тим, як покласти їх в холодильник. Сам холодильник потрібно промивати не рідше одного разу на місяць.