У чому користь перепелиних яєць?

168

У багатьох європейських країнах і Японії воліють їсти не курячі, а перепелині яйця. Незважаючи на те, що вони за розміром значно менше курячих, користі вони приносять значно більше. Крім того, вони менш схильні до зараження сальмонелами.

У перепелиних яйцях майже в п’ять разів більше заліза, фосфору і калію, ніж у курячих. В них містяться необхідні організму людини амінокислоти, фосфор, кобальт, калій, мідь, кальцій, залізо, вітаміни A, PP, B2, B1.

Перепелині яйця майже не викликають алергії, їх можна вживати діабетикам. Медики рекомендують додавати в прикорм дітям жовток саме перепелиних яєць. Особливо рекомендуються яйця перепелів людям, які живуть в районах з поганою екологією і тим, у кого ослаблений імунітет. Перепелині яйця дуже корисні вагітним жінкам і тим, хто активно займається спортом. Вони позитивно впливають на потенцію та лібідо.

Користь перепелиних яєць велика, але у них є багато холестерину. В яйцях у великій кількості міститься лецитин, який бореться з надлишками холестерину, але людям з хворобами печінки, атеросклерозом і ожирінням не варто занадто ними захоплюватися. Також не рекомендується вживати перепелині яйця тим, у кого відзначена алергія на тваринний білок.

Перепелині яйця радять їсти сирими, тоді в них зберігається максимум корисних речовин. Так як перепілки мало схильні до інфекційних захворювань, ризик підхопити сальмонельоз дуже малий. Готувати яйця можна найрізноманітнішими способами. До речі, вони готуються швидше, ніж курячі – щоб зварити круто яйце перепілки потрібно всього 4 хвилини.

Медики радять вживати перепелині яйця щодня. Дорослим, щоб отримати максимальну користь, достатньо їсти п’ять яєць на день, дітям – три. Але хворим на діабет рекомендується вживати 2-3 яйця.

Читайте також: чим корисні курячі яйця?