Топ-5 корисних продуктів для початку зими

142

В останній місяць осені і на початку зими слід подбати про своє здоров’я. Харчування є запорукою гарного самопочуття. Тож розберемося, які ж продукти стануть джерелом корисних вітамінів і не нашкодять фігурі.

Гранати

Ці фрукти не тільки низькокалорійні (58 ккал на 100 грамів), але і є справжньою джерела вітамінів С, В6, В12, Р. Також у них містяться такі поживні речовини, як йод, кальцій, кремній, кальцій. Крім того, у них є величезна кількість заліза, який відповідає за рівень гемоглобіну в крові.

Гранати можна їсти як просто як делікатес, так і використовувати в складі смачних страв.

Індичка

Цей м’ясний продукт повинен стати основним блюдом в цей час року. Дієтичне м’ясо індички і легке (84 ккал на 100 грамів), а також воно наповнене вітамінами B6, B2, B12, PP і мінералами.

Індичка володіє відмінним смаком, якщо її нафармировать фруктами або овочами, а також не менш апетитна як шашлику або котлет.

Айва

За смаковими якостями айва нагадує суміш яблука і груші, а також він володіє рядом корисних властивостей. У фрукті містить провітамін А, вітаміни групи В, С, Е, РР, калій, корисний для серця. Також в айві містяться тартронова, яблучна, лимонна кислоти. Фрукт можна зарахувати до дієтичним (40 ккал на 100 грамів). Айву можна додавати в чай, запікати в духовці або ж робити з неї повидло.

Морква

У моркві міститься величезна кількість каротину, преобразующегося у вітамін А. Це і є гарант енергії, імунітету, красивої шкіри і гострого зору. Також у ньому є вітамін Е, який теж володіє всіма перерахованими вище властивостями. Всього в 32 ккал на 100 грамів ви знайдете багато корисного і смачного.

Брюссельська капуста

Цей продукт здатний знизить ймовірність розвитку раку і серцево-судинних захворювань. У ньому містяться вітаміни групи В, С, провітамін А, натрій, фосфор, залізо. Брюссельська капуста містить всього 35 ккал на 100 грамів. Її можна запікати в духовці, варити супи або просто відварити.