Так чи корисна фруктоза

216

Вчені з університету Каліфорнії тривалий час вивчали процеси впливу різних речовин на роботу генетичного апарату. У полі зору вчених потрапила фруктоза, яка багатьма вченими вважалася дуже цінним і корисним для організму вуглеводом. Вчені встановили, що фруктоза здатна прилаштуватися до цитозину в генах Bgn і Fmod. Як виявилося дані гени при такому впливі «включалися» і починалася ланцюгова реакція, здатна торкнутися близько 900 різних генів. Як наслідок, у людини можуть виникнути такі захворювання як діабет, синдром гіперактивності, хвороба Альцгеймера. Такий вплив фруктози може нейтралізувати докозагексаєнова кислота. Однак в організмі цієї речовини не так багато. Поповнити запаси докозагексаєнової кислоти можна вживаючи в їжу риб’ячий жир, насіння льону або волоські горіхи.