Створений «знежирений» шоколад

200

Для багатьох шоколад є невід’ємною частиною життя. Шоколад багатий антиоксидантами, а що містяться в ньому речовини стимулюють роботу серцево-судинної системи і покращують настрій. Але з-за високого вмісту жирів, багато хто відмовляється від цього корисного ласощі. Якщо ж прибрати жир то маса виходить в’язкою і повільно тече, що робить неможливим ні упаковку, транспортування продукції звичним для нас способом. У Темпльском університеті вирішили цю проблему. Виявилося, що обробка шоколаду електричним полем знижує вміст жирів до 28% (замість стандартних 40%). Обробка можлива тільки в заводських умовах, оскільки обробку полем треба під час фази, коли шоколад тече. Структура шоколаду під дією поля змінюється і утворюються короткі ланцюжки, що дає можливість отримувати звичайний на вигляд шоколад, але з низьким вмістом жирів.