Смузі не завжди приносить користь

276

Вважається, що смузі з овочів дуже корисно для людини, оскільки є джерелом антиоксидантів, а відповідно знижує кількість вільних радикалів і в кінцевому підсумку запобігає розвитку онкологічних захворювань. В останніх своїх дослідженнях вчені прийшли до висновку, що дане твердження є скоріше міфом ніж правдою. Так, дійсно, в смузі багато антиоксидантів і відразу після вживання продукту їхній рівень істотно підвищується. Однак висока концентрація антиоксидантів запускає зворотний механізм. Оскільки багато антиоксидантів організм перестає сам їх виробляти і починає інтенсивно виводити надлишок. У результаті через 4-5 годин після прийому смузі у людини настає дефіцит антиоксидантів в організмі і він відновлюється тільки через 24 години. Саме, виходячи з цього, вчені рекомендують не зловживати смузі, до того ж високий вміст цукру в смузі не сприятливо для підтримки обсягу талії.