Смачні горішки: про користь фісташок

173

Фісташки називають плодами дерева життя. І знаєте, зовсім не даремно. Адже ці горіхи володіють не тільки приголомшливим ароматом і смаком, але і є носієм корисних для людського організму властивостей. У чому ж їх неоціненні плюси, спробуємо розібратися.

У 100 грамах фісташок містяться:

– 20 грамів білка.

– 50 грамів жиру, причому складається з незамінних жирних кислот (олеїнова, лінолева, пальмітинова, ліноленова, пальмитолеиновая, стеаринова кислоти).

– 25 грамів вуглеводів.

– вітаміни А, В, Е.

– такі мікроелементи, як мідь, марганець, фосфор, калій, магній, залізо.

Навіть цей набір елементів, що містяться в горіхах, вже вселяє довіру і говорить про те, що фісташки корисні для організму. Вони надзвичайно поживні, адже в 100 грамах продукту приблизно 660 кілокалорій. Саме тому бажаючим схуднути не радять сильно захоплюватися поїданням фісташок. Згідно з різними дослідженнями, щоденно потрібно з’їдати не більше 40 грамів цього продукту, щоб він приносив користь. Понад зазначеної дози можуть призвести до алергічних реакцій, порушенням травлення і так далі.

Фісташки у вашому раціоні також зменшують ризик розвитку серцево-судинних хвороб. І це одне з безперечних позитивних властивостей фісташок. Також постійно вживаючи ці горішки, можна значно знизити рівень шкідливого холестерину в крові, А поліпшений склад крові і активізація кровотоку позитивно впливає на статеву функцію. Адже Не дарма фісташкам приписують властивості афродізіака.

Крім того, у фісташках міститься лютвин, який благотворно впливає на зір людини. А вітамін Е здатний продовжити молодість.

Фісташки позитивно впливають на роботу кишечника, печінки, очищають організм від шлаків і токсинів. Не менш важливо їх вплив на дихальну, нервову системи.