Що вчені думають про каву?

128

Кава допомагає не тільки підбадьоритися, але і краще засвоїти їжу. Однак у цього ароматного напою є і багато мінусів.

Каву п’ють у всьому світі. У багатьох країнах є національні рецепти приготування цього напою. Вчені регулярно проводять дослідження про користь і шкоду кави. Ми розповімо про найцікавіші результати.

Кава допомагає підтримувати стрункість – кофеїн допомагає прискорити процес розщеплення жирів і обміну речовин. Крім того, напій володіє легким проносним ефектом і допомагає краще засвоювати їжу. Із зерен кави можна робити скраби, які теж допомагають підтримати фігуру.

Кофеїн сприяє підтримці лібідо. Для цього достатньо випивати одну чашку в день. Це пов’язано з тим, що кофеїн є сильним стимулятором, який впливає на чутливі зони мозку. Кава підвищує швидкість реакції мозку, але при рутинній роботі або рішення задач підвищеної складності напій може тільки нашкодити, так як вам буде складно сконцентруватися.

Вчені рекомендують не захоплюватися кавою. Якщо людина випиває більше чотирьох чашок в день, нервова система перевантажується і їй важко вийти з «робочого» стану. У результаті може з’явитися безсоння, проблеми з засипанням. Не варто забувати, що кофеїн здатний викликати залежність. Постійно підвищення «доз» протягом тривалого часу загрожує хронічною втомою, сонливістю, дратівливістю і головним болем.