Ще раз про ГМО

125

У науковому світі точаться суперечки про шкоду ГМО-продуктів. І якщо раніше в основному це була тільки критика, яка стверджувала шкоду цих генетично модифікованих продуктів, то останнім часом все більше і більше досліджень доводять зовсім протилежне або вказують на явні помилки та неточності у попередніх дослідженнях. Так, російські вчені поставили під сумнів один з головних доказів шкоди ГМО-продуктів, яке було опубліковано ще в 1999 році в журналі Lancet. Тоді вчені провели ряд експериментів по дослідженню впливу ГМО-картоплі на стан ШКТ лабораторних щурів. Дослідження показали, що у щурів, що харчувалися ГМО-картоплею змінився стан середнього відділу тонкого кишечника – худої кишки. Звідси робився висновок про негативний вплив годування щурів ГМО-продуктами. Однак тоді, мало хто звернув увагу (або не хотів звертати) на те, що метод статистичного аналізу, який використовували вчені, дає похибку в 23%! Саме з цієї причини дані наведені в 1999 році, а також масу висновків зроблених на підставі цього дослідження результати інших вчених, можна вважати не достовірними.