Роль кунжуту поки ще недооцінена

133

Саме так вважають вчені з Ріо-Де-Жанейро. Даний продукт і кунжутне масло допомагають боротися з окислювальним стресом, який все більш часто зустрічається у людей. В якості об’єкта досліджень бразильські вчені взяли маркери окисного стресу. Раніше вчені встановили чітку взаємозв’язок між цими маркерами і такими захворюваннями, як гіпертонія і діабет. При вживанні в їжу самого кунжуту, а особливо кунжутного масла, в організмі людей істотно збільшувалася кількість антиоксидантів, а, отже, знижувався рівень окисного стресу. Також вченими було відмічено, що включення в раціон кунжутного масла допомагало запобігти розвитку, а в деяких випадках, навіть допомагало повернути назад процес атеросклерозу.