Продукти тваринного походження можуть стати причиною розвитку діабету

282

Вчені з США поспостерігали протягом двадцяти років за 200 000 жителями країни. Вчених цікавили спосіб життя і особливо раціон громадян. Для градації була розроблена спеціальна шкала – Індекс рослинних дієт, відповідно до якої рослинна їжа дає більше балів, ніж тваринна їжа. Як виявилося, при високому індексі рослинних дієт ймовірність розвитку діабету знижувалася на 20% порівняно з тими, хто волів тваринну їжу. Цікаво, але сама здорова версія рослинної дієти, заснована на цільнозернових продуктах, бобових, овочах і горіхах, знижувала ймовірність діабету на 34%. А ось варіант дієти яка також базувалася на цільнозернових продуктах, картоплі та підсолоджених напоїв, навпаки, збільшувала ризик розвитку діабету на 16%.