Помірне вживання оцту може приносити користь кишечнику

206

Китайські медики вважають, що оцет, який включається в помірних кількостях в їжу, може приносити не тільки шкоду, як вважають багато хто, але і певну користь. В якості прикладу китайські медики наводять експеримент, який вони провели на лабораторних мишах. Всі миші мали виразковий коліт, захворювання, що виявляється у запаленні слизової оболонки товстої кишки, в результаті якого можливе навіть утворення виразок. У людини до цього захворювання схильні найчастіше молоді люди у віці до 25 років. Більшість медиків вважають, що дане захворювання розвивається на тлі порушень у мікрофлорі кишечнику. У досвіді китайських медиків щурам давали невеликі добавки оцту. Як виявилося їх стан покращився, а посіви мікрофлори показали зростаючу кількість корисних лакто біфідобактерій. Крім того в крові щурів було виявлено помітне зниження кількості небезпечних білків.