Підсолоджувачі призводять до переїдання

65

Дослідження особливостей харчового поведінки плодових мушок дрозофіл наштовхнула вчених на думку про те, що підсолоджувачі в газованих напоях є більш небезпечними, ніж цукор. Досвід показав, що після закінчення п’яти днів годування мушок підсолоджувачем харчову поведінку дрозофіл змінювалося. Вони починали більше їсти і проявляти ознаки гіперактивності. При цьому у дрозофіл змінювалася чутливість до цукру. Комахи збільшували на 30% споживання калорій з-за цього. На думку вчених, солодкий смак змушує активувати мозок за допомогою сигналів АМРК. Це призводить до стимуляції дофамінових нейронів. Однак у випадку розбіжності смаку і калорійності ці нейрони активуються і включають механізми, що сприяють надмірного поглинання їжі.