Мігрень викликає шоколад і червоне вино

235

Однією з причин мігрені можуть служити вживання червоного вина і шоколаду, заявляють вчені.

Головний біль виникає із-за того, що бактерії шлунка взаємодіють з нітратами, які перебувають у червоному вині, м’ясі і шоколаді. Нітрати перетворюються в оксид азоту, який і є причиною появи мігрені.

Дослідники з університету в Сан-Дієго (штат Каліфорнія) провели досвід на основі 172 зразка слини і 1996 зразків екскрементів. Виявилося, що у тих людей, які страждають сильними головними болями, у шлунку міститься бактерій, які переробляють нітрати в оксид азоту.

Коли людина вживає червоне вино, шоколад або м’ясо, насичені нітратами, в шлунку бактерії утворюють з їжі оксид азоту, який потім поширюється через кров по всьому організму.

За словами вченого Антоніо Гонзалеза, саме оксид азоту і є причиною появи у людей мігрені, хоча в цілому він не небезпечний для організму, і навіть навпаки, розширює кровоносні судини і позитивно впливає на роботу серця.

Це означає, що саме мікрофлора шлунка і вживання нітратосодержащіх продуктів веде до появи головних болів.

Американські фахівці продовжать дослідження даного питання, який ймовірно призведе до появи універсального ліки від мігрені.