Медики присвоюють брокколі звання суперпродукта

209

І це не випадково, оскільки капуста брокколі надзвичайно багата фолієвою кислотою, клітковиною і калієм. Останнім відкриттям стало виявлення в складі брокколі природного хімічного з’єднання здатного покращувати ефективність медикаментів. Відкриття було зроблено в Швейцарії, де місцеві вчені прийшли до висновку, що вживання брокколі призводить до поліпшення активності ендогенних ферментів і тим самим покращує ефективність лікарських препаратів. Конкретно в експерименті досліджено вплив брокколі на ефективність медичного препарату PR-104A. Речовина, що міститься в брокколі, сульфорафан помітно посилив ряд ферментів, що позначилося на ефективності препарату (він застосовується в медичній практиці при раку товстої кишки). Таким чином, просте вживання брокколі стає каталізатором для підвищення ефективності препарату.