Листові зелені овочі дуже корисні

103

Такий висновок підтвердили вчені з Австралії і Великобританії за підсумками проведеного ними спільно дослідження. Об’єктом досліджень стали зелені овочі в яких вчені знайшли цікавий фермент – цукрову сульфохиновозу. Як виявилося це речовина використовується бактеріями в якості їжі і особливо «люблять» цукровий сульфохиновозу корисні бактерії шлунково-кишкового тракту. Особливо багатий ферментом шпинат, який надзвичайно корисний для здоров’я людини. Вчені припускають, що їх відкриття буде використане іншими вченими для створення лікувальних препаратів. До речі, вже з’явилося повідомлення, що відкриття австралійських і британських учених стане основою для створення нового класу специфічних антибіотиків.