Лінолева кислота дуже потрібна організму

197

Вчені з Огайо досліджували вплив вмісту лінолевої кислоти на ймовірність розвитку діабету і серцево-судинних захворювань. Як відомо, лінолева кислота по класифікації біохіміків відноситься до омега-6-ненасиченим жирним кислотам. В ході досліджень було з’ясовано, що люди вживають велику кількість цієї кислоти в їжу набагато стійкіші до розвитку захворювань. Найбільш доступним джерелом лінолевої кислоти є масло, що отримується з виноградних кісточок, також досить багато лінолевої кислоти в кукурудзяній олії. Виробники постійно йдуть від використання лінолевої кислоти, оскільки в технологічних процесах при гідрогенізації лінолева кислота стає твердою, на відміну від олеїнової. В найпопулярніших соняшниковій і соєвій оліях лінолева кислота становить всього 20%, а цього недостатньо, вважають вчені.