Кориця – універсальний продукт для поліпшення памяті

140

Вчені з університету Раш з’ясували, що кориця сприяє поліпшенню пам’яті і сприятливо позначається на навчанні. За визначенням генетиків, здатність до навчання віддається у спадок. Однак вчитися добре вдається не завжди, і тоді допомогти в цій справі може невелика порція кориці, ну, принаймні, так вважають вчені. Як кажуть дослідники, процеси запам’ятовування пов’язані з роботою гіпокампу та обумовлені роботою білка GABRA5. Для синтезу цього білка дуже важливою речовиною є бензоат натрію. Саме ця речовина, як кажуть вчені, утворюється завдяки включенню кориці в раціон. Саме з цієї причини кориця стимулює процеси в гіпокампі, а, отже, і процеси запам’ятовування і навчання.