Користь і шкода авокадо

125

З авокадо готують десерти та салати, роблять масло і безліч косметичних засобів. Користь цього екзотичного фрукта величезна.

У авокадо міститься багато рослинного жиру – до 30% від ваги плоду, але його калорійність складає всього 160 160 ккал на 100 грамів. Жир, що міститься в плодах, допомагає боротися з атеросклерозом, а ненасичені жирні кислоти допомагають засвоювати різні речовини.

Авокадо містить багато вітаміну Е. Він допомагає захищати організм від передчасного старіння. У плодах міститься олеїнова кислота, яка благотворно впливає на склад крові та бореться з холестерином, вітаміни А, В, С, D, РР, безліч мікроелементів: калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, марганець. Авокадо корисно не тільки їсти – маски з м’якоті плоду чудово зволожують шкіру і захищають її від впливу несприятливих факторів, а також боротися зі старінням. Читайте також про кращих основи для масок від зморшок.

До речі, авокадо рекомендують жінкам для полегшення симптомів у період менопаузи. Достатньо вживати 1-2 плода в тиждень, щоб відчути себе краще. Справа в тому, що в авокадо, крім безлічі корисних речовин, міститься глютатіон, допомагає насичувати клітини киснем.

Авокадо не рекомендується вживати тим, хто страждає на алергію на цитрусові, хронічними захворюваннями шлунка та підшлункової залози. Кісточку їсти не можна – це загрожує серйозним порушенням роботи травного тракту.

Авокадо має слабкі смакові якості, тому може сполучатися з багатьма продуктами. Але краще всього їсти плід в сирому вигляді, без термічної обробки – так у ньому залишається максимум корисних речовин. При виборі цього фрукта завжди звертайте увагу на його зовнішній вигляд. Шкірка повинна бути чистою, без будь-яких плям, а плід – м’яким.