Корисні сніданки з гарбуза

148

Гарбуз – це не тільки смачний продукт, але і незмінний джерело вітамінів С, Е, В1, В2, РР. У ньому багато калію, кальцію, заліза, магнію, міді, цинку, кобальту, кремнію, фтору, що, безсумнівно, принесе користь. Приготуємо смачні і корисні сніданки з гарбуза.

Гарбузовий хумус

Інгредієнти: 1 чашка пюре із запеченої гарбуза, 1 чашка вареного нуту, 2 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки тахін (кунжутна паста) або кунжутного масла, 2 столові ложки арахісового масла, 1 головка запеченого часнику, 2 чайні ложки лимонного соку, половина чайної ложки паприки, пів чайної ложки меленого кмину.

Рецепт: запечіть гарбуз з часником в духовці при температурі 200-210 градусів. Попередньо очистіть гарбуз від шкірки, наріжте невеликими шматками. Змастіть овочі оливковою олією, посипте сіллю і відправте в духовку.

Змішайте в блендері всі інші інгредієнти, крім паприки. Якщо хумус виходить дуже густим, додайте трохи води (не більше 1 чайної ложки за один раз) і знову збийте.

При подачі збризніть хумус оливковою олією і посипте паприкою, додавши хрусткі скибочки підсушеного лаваша.

Солона гарбузова полента

Інгредієнти: 2,5 склянки молока, 2 чашки води, 1 чашка кукурудзяного борошна, 1 чашка гарбузового пюре, 2 столові ложки вершкового сиру — за бажанням, одна чверть чайної ложки кориці, чверть чайної ложки меленого імбиру, сіль і перець за смаком, одна восьма склянки тертого пармезану, шматочки запеченої курки, яловичини, телятини або брюссельської капусти, тертий пармезан або будь-який інший сир для прикраси.

Рецепт: доведіть до кипіння молоко і воду, потім, постійно помішуючи віночком, додати кукурудзяну муку. Якщо полента вийшла дуже густий, можна долити гарячої води, молока або бульйону.

Додайте в кашу вершковий сир, гарбузове пюре, спеції, сіль, перець і пармезан. Знову все добре перемішайте і подавайте на стіл з вибраними доповненнями.

Гарбузовий смузі

Інгредієнти: 450 г гарбузового пюре, 2 чашки рослинного молока, 2 чашки льоду, 2 столові ложки меду або кленового сиропу, 1 столова ложка ванільного екстракту або щіпка ваніліну, чверть столової ложки кориці, одна четверта столової ложки меленого імбиру, чверть столової ложки меленого мускатного горіха, чверть столової ложки меленого кардамону.

Приготування: змішайте всі інгредієнти в блендері до отримання однорідної шовковистою маси.