Кокосове масло – панацея для краси і здоровя

55

Масло кокоса з-за його корисних властивостей дуже люблять косметологи, лікарі та кулінари.

Кокосове масло добувають з м’якоті кокоса. При температурі до 26 градусів масло на вигляд нагадує мило, а при нагріванні вище 26 градусів стає рідким. Існує два різновиди масла кокоса – непищевое і харчову. Харчове використовують в основному для приготування солодощів, а також додають в овочеві страви, заправку для салату і так далі. Непищевое призначено для господарських і косметичних цілей.

Масло кокоса містить безліч полінасичених жирних кислот, які необхідні організму і вважається одним з кращих джерел цих речовин. Крім того, в його складі кальцій, фосфор, вітаміни А, С і Е.

Кокосове масло вважається прекрасним засобом для лікування багатьох шкірних захворювань – воно має протигрибкові, противірусні, антибактеріальні та протизапальні властивості. Його використовують при різних проблемах, зокрема екземі, герпесі, лікуванні прищів, попрілостей і лишаїв. Крім того, масло покращує стан шкіри, допомагає зберегти її молодість і навіть розгладжує зморшки. Корисно кокосове масло для волосся і нігтів. Його широко використовують в косметології – як у чистому вигляді, так і в якості добавки.

При вживанні всередину кокосове масло допомагає боротися з епілепсією і хворобою альцгеймера. Масло має антиоксидантний ефект, підвищує імунітет, відновлює функції щитовидної залози і сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт. Кокосове масло рекомендують при печії – воно має пом’якшувальну дію, знімає запалення.