Картопля може нашкодити вагітним

121

До такого висновку прийшли вчені з Національного інституту охорони здоров’я США, після проведених ними спостережень протягом 10 років. У поле зору вчених потрапили 15 000 вагітних жінок. Виявилося, що при вживанні жінкою одній порції картоплі підвищувався ризик розвитку гестаційного діабету на 20%, при вживанні від 2 до 4 порцій – ризик розвитку діабету зростав на 27%. У випадку вживання в їжу більше 5 порцій картоплі на тиждень ризик розвитку гестаційного діабету у жінок зростав на 50%. Паралельно було помічено, що вживання в їжу замість двох порцій картоплі двох порцій овочів, призводив до зниження ризику розвитку захворювання на 12%. На думку вчених, проблему становить крохмаль, що міститься в картоплі, саме він провокує високий вміст глюкози в крові. Високий рівень глюкози медики називають гестаційним діабетом, який може викликати втому, викликати проблеми із зором, спровокувати розвиток інфекцій, а також може стати причиною розвитку цього діабету після вагітності.