Карі досить ефективно проти деменції

192

Вчені помітили, що в країнах, де каррі є традиційним інгредієнтом місцевої кухні кількість людей з ознаками деменції набагато нижче ніж в країнах, які не вживають цю спецію. У ході досліджень вдалося встановити, що в даному явищі винен куркумін, речовина з куркуми, що входить до складу каррі. Для підтвердження припущення був проведений експеримент за участю 96 добровольців у віці від 40 до 90 років. Частина добровольців отримувала куркумін за 1500 міліграмів на день (три рази по 500 міліграм), а друга част плацебо. Експеримент тривав рік. Вже через шість місяців стало очевидним те, що у групи, яка отримувала плацебо розвиток процесів характерних для деменції помітно прогресувала, в той час як у групи отримувала куркумін таких явищ не спостерігалося. Таким чином, була доведена важлива роль куркумину в процесах протидії деменції, однак методику прийому препарату слід змінити, оскільки куркумін в таблетках досить погано адсорбованих в травній системі.