Йогурти можуть бути небезпечні: вчені пояснили різницю між різними видами

132

Йогурти бувають різними, як корисними для організму, так і не дуже. У чому ж їх відмінність між собою? Які кисломолочні продукти таять у собі загрозу для людства? На ці питання шукали відповідь дослідники з Університету Міссурі.

Нещодавно ми писали про те, що йогурти можуть чудово впоратися з відновленням порушеної мікрофлори кишечника, функціонуванні шлунково-кишкового тракту, а також відмінно допомогти в боротьбі зі стресом і тривожністю. Правда, не всі такі продукти йдуть на користь і надають необхідний вплив.

Мова йде тільки про тих йогуртах, в яких містяться пробіотики, запевняють дослідники. Ці непатогенні для людини мікроорганізми надають саме що ні на є позитивний вплив на людський організм.

Для цього вчені провели дослідження на тварин. Відзначається, що незважаючи на те, що у фокус-групі не було людей, механізм впливу пробіотиків на людей аналогічний тому. Як мікроорганізми діють на всіх ссавців.

Читайте докладніше про те, як йогурти корисні для психологічного здоров’я, в окремому матеріалі.