Ігнорувати ячмінь як харчовий продукт не варто

110

Багатьом не особливо до душі припадає смак ячменю в їжі і страви містять ячмінь дуже корисні для здоров’я, ніж ще раз переконав проведений в університеті лунда експеримент. Група добровольців в особі чоловіків середнього віку протягом трьох днів харчувалася стравами містять ячмінь. В якості основного блюда був складається на 85% з ячменю хліб. Як показали дослідження, через 11-14 годин після прийому їжі містить ячмінь у чоловіків значно знижувався ризик розвитку цукрового діабету і захворювань серця і судин, оскільки нормалізувалася чутливість до інсуліну і знижувався рівень цукру в крові. На думку вчених ефект кілька відкладений у часі, оскільки волокнам ячменю необхідно досягти кишечника і вже тільки там розвивається корисну дію, підтримується ріст і розвиток корисних бактерій і починають вироблятися необхідні для нормального життя гормони.