Холодильником варто користуватися правильно

338

Як відомо всім, зберігання продуктів харчування поза холодильника в жарку погоду загрожує серйозними проблемами у вигляді харчових отруєнь. Тим не менш, не всі продукти варто поміщати в холодильник. У першу чергу це відноситься до хліба. Його варто зберігати у сухому, добре вентильованому місці. У холодильнику хліб швидко черствіє і псується. Ще одним овочем, якому холодильник категорично протипоказаний, є цибуля. Цибульний запах буквально «просочить» всі інші продукти, та й сам цибулю швиденько згниє в холодильнику. Те ж саме можна сказати і про часник. А ось для авокадо зберігання в холодильнику підходить ідеально. Бажано для кращого збереження помістити авокадо в поліетиленовий темний пакет. Якщо ж авокадо треба дозріти, то можна помістити його в холодильник, поклавши в неглибоку миску. Помідори в холодильнику досить сильно втрачають свій смак, тому краще зберігати томати при кімнатній температурі. Диню варто зберігати при кімнатній температурі, однак якщо диня розрізана, то слід покрити її харчовою плівкою для захисту від мікроорганізмів.