Груша знімає симптоми метаболічного синдрому

89

Всім добре відомо, що груші є для нашого організму дуже хорошим джерелом клітковини і вітаміну С. При калорійності в 100 калорій груші стають дуже корисним продуктом для здорового харчування. В університеті Колорадо був проведений досить простий експеримент щодо впливу вживання груш на прояви метаболічного синдрому. Як відомо, ці прояви стосуються діяльності серцево-судинної системи, а також проявляються в порушення метаболічних процесів на кшталт цукрового діабету. У дослідженні групу добровольців розділили на дві підгрупи. Однією давали щодня протягом 12 тижнів за два середні груші, друга група отримувала ароматизований під смак і запах груші напій. Після запланованого часу виявилося, що у більшості добровольців отримували щодня грушу зафіксовано стійке зниження артеріального тиску порівняно з вихідними його значеннями. У групі, що одержувала напій(плацебо) такого ефекту не спостерігалося.