Грудне молоко людини за своїм складом не має рівних

179

Учені виявили у жіночому грудному молоці близько 200 різних молекул вуглеводів. У інших видів ссавців таких цукрів не більше 30-50. Для наукового світу поки загадка, для чого потрібна така кількість різноманітних молекул вуглеводів, оскільки для вигодовування в якості поживної речовини використовується невелика частина з них. За однією з гіпотез ці цукру необхідні для формування певного складу мікрофлори кишечника. Вченими вже давно встановлено той факт, що від складу мікрофлори в чому залежить робота імунної системи. На підтвердження цієї теорії є те, що через місяць життя, коли у дитини формується власний імунітет, склад грудного молока сильно змінюється. У його складі починають переважати жири, а кількість цукрів і антитіл помітно знижується.