Гарячі кава та чай можуть стати причиною раку

236

Міжнародне агентство з дослідження раку включило кава і чай в список онкоопасных продуктів. Причиною такого рішення стало зовсім не зміст будь-яких речовин, а банально температура продуктів. Справа в тому, що будь-яка рідина з температурою понад 65 0С здатна викликати пошкодження і, як наслідок, рак стравоходу. Дослідження за участю лабораторних тварин однозначно зафіксували наявність такого взаємозв’язку. Сьогодні рак стравоходу є восьмим за смертності онкологічним захворюванням. Щорічно в світі від раку стравоходу помирає близько 400 000 чоловік. Багато експертів готові оскаржувати дані висновки, але в будь-якому випадку застерігатися від надмірного споживання сильно гарячих напоїв буде не зайвим.