Фолієва кислота під час вагітності служить запобіжником від ожиріння дитини

243

Вченими вже давно доведено, що вживання в їжу фолієвої кислоти в період вагітності значною мірою знижує ймовірність різного роду порушень у формуванні нервової трубки у плода. Тепер вчені з університету Хопкінса стверджують, що певна кількість фолатів у крові вагітних матерів значною мірою знижує ймовірність виникнення ожиріння у дитини. Отримані дані стали результатом детального аналізу даних і спостереження більш ніж 1500 матерів та їх дітей. Отримані в ході досліджень дані свідчать, що при нормальному вмісті фолієвої кислоти ризик розвитку ожиріння у дітей знижується на 43%. Вчені визначили, що існує певний поріг для фолатів (приблизно 20 наномоль на літр). Більш високий вміст фолатів не дає ніяких позитивних чинників розвитку плода. Таким чином, для вагітних є прекрасна можливість регулювати зміст фолатів з максимальною користю для дитини.