Чутливість до пшениці вимагає уважного ставлення до харчування

96

Аутоімунне захворювання під назвою целіакія, це специфічна реакція на глютен, який міститься в злаках. В результаті реакції імунної системи виникають пронос і здуття. Проте в чистому вигляді целіакія існує досить рідко, найчастіше у людей підвищена чутливість до злакам і це причина ставитися досить строго до свого раціону, вважають вчені. У ході дослідження вчених з Колумбійського університету були проаналізовані симптоми людей з целіакію, чутливості до злакам і здорових людей. У людей з чутливістю до злакам, маркерів свідчать про імунної активації у крові не було виявлено, а ось ознаки пошкодження кишечника були на обличчя. Дотримання ж безглютенової дієти протягом півроку у таких людей приводили стан кишечника у норму.