Чому люди не люблять корисні продукти – вчені

141

Фахівці розкрили причину нелюбові людей до правильного харчування.

Причиною того, що ми не дуже любимо їсти корисні продукти, віддаючи перевагу шкідливою і жирної їжі, є наш мозок. Це заяву зробили італійські вчені, після проведеного дослідження на тему харчових уподобань людей.

Фахівців по всьому світу давно цікавило питання, чому корисна їжа не сильно притягує людей, незважаючи на її безсумнівні переваги, такі як утримання величезної кількості вітамінів. До корисної їжі в першу чергу відносяться овочі, уточнюють експерти. Вчені пояснили, що саме наш мозок ще з часів еволюції диктує нам, яку їжу варто вживати.

Виявляється, мозок людини автоматично навчився визначати, в яких продуктах міститься найбільша кількість калорій, необхідних для насичення і виживання. І навіть зараз, в сучасному світі, коли нам не потрібно буквально добувати їжу, мозок все одно бажає, щоб ми вжили калорійну їжу. А більшість калорій знаходиться в основному в м’ясі і їжею, насиченою жирами.

Вчені з Італії навіть провели дослідження, яке доводить їх заяву. В ході експерименту експерти давали людям однакові продукти, але різні за кольором, підфарбовані харчовими барвниками. За словами експертів з’ясувалося, що людям більше подобається червона їжа, тому що на підсвідомому рівні вони асоціюють її з м’ясом. А от зелений колір не любить ніхто, тому що в зеленій їжі міститься мало калорій, відповідно, вона не зможе добре наситити людину.