Червоне мясо і яйця провокують передчасну смерть

92

Вчені з госпіталю в Массачусетсі провели спостереження за станом здоров’я 170 000 осіб. Протягом спостереження 36 000 з них померли. Причиною смерті 9 000 стали проблеми в роботі серця і судин, 13 000 чоловік померли від раку, і 14 000 померли з причин іншого роду. Як виявилося, люди, які померли раніше часу в основному зловживали червоним м’ясом і яйцями, а також іншими продуктами належать до ряду продуктів тваринного походження. У той же час ці люди їли дуже мало горіхів, бобових та інших продуктів, що є джерелом рослинного білка. Особливо зростала небезпека передчасної смерті в тому випадку, якщо на додачу до всього чоловік зловживав алкоголем і тютюном, посилюючи це малорухливим способом життя.