Брокколі ефективно для профілактики раку печінки

147

Як з’ясували вчені з університету Іллінойсу, вживання в їжу брокколі від 3 до 5 разів протягом тижня в значній мірі знижує ризик розвитку неалкогольною жирової хвороби печінки. Свій експеримент вчені проводили на лабораторних мишах, причому експеримент був ускладнений тим, що тварини перебували під впливом канцерогенної речовини. Таку дієту вчені назвали «Західної». Вчені виділили із загальної кількості мишей групу тварин і систематично годували їх брокколі. Як виявилося, у мишей з чистою «Західної» дієтою в печінці збільшувалася кількість і розмір так званих ракових вузликів. У тих же гризунів, які отримували в їжу брокколі, кількість таких вузликів значно зменшувалась, однак розмір їх залишався колишнім. Також було виявлено і зміна кількості жиру в печінці. На думку вчених брокколі сприяла виведенню жиру з печінки, що дуже добре для збереження нормальної працездатності і запобігання захворювань цього органу.