Біла смерть: вчені зясували найголовнішу небезпеку цукру

113

Нове дослідження провели фахівці з Лундського університету в Швеції. Вони з’ясували, що цукор у великих кількостях збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження були опубліковані в журналі British Journal of Nutrition. Це дослідження тривало цілих 11 з років, упродовж яких вивчали відомості про здоров’я майже 26 тисяч осіб. Всі випробовувані не страждали від хвороб серця і діабету.

Добровольцям потрібно було щодня заносити записи в щоденник про своє самопочуття, а також інформацію про те, що вони кожен день їли. Крім цього випробовувані з певною періодичністю проходили огляди у лікарів. Причому дослідники оцінювали не тільки кількість з’їдених солодких продуктів, а в принципі весь раціон. це дозволило вченим бути більш точними у своїх розрахунках і висновках.

У результаті з’ясувалося, що у 5% людей, які отримували з цукру 15% калорій, збільшувався ризик розвитку інфаркту міокарда. За уточненими підрахунками, ризики зростали в три рази. Підсумки дослідження скорегували з урахуванням тих факторів, які безпосередньо пов’язані з розвитком серцево-судинних захворювань. Наприклад, враховувалися такі шкідливі звички, як куріння, вживання алкогольних напоїв, а також виконують учасники експерименту фізичні вправи.

Дослідники прийшли до висновку, що цукор повинен не перевищувати 10% від всіх споживаних в день калорій.

Зараз вчені мають намір продовжити роботу в цій області, щоб з’ясувати, як цукор впливає на розвиток інших захворювань.